• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 42 - 2018/2019

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Kwartfinale Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi groot voetbalfeest

De populariteit van het Protos-Weering Zaalvoetbaltoernooi lijkt geen grenzen te kennen. De organisatie staat er steeds zelf versteld van wat het teweeg brengt. De kwartfinale werd een groot feest met volle sporthallen, sfeervolle ambiances, supporters van verschillende clubs, die met elkaar feest vierden, spannende wedstrijden, veel doelpunten en spektakel. Verrassingen waren er ook, want de nummer vier van vorig jaar en zesvoudig winnaar HODO was de enige finalist van vorig jaar, die uitgeschakeld werd. Opvallend waren ook de goede prestaties van Drienerlo, Elim, DZOH, OZC en Lutten. De spanning wordt opgevoerd als zaterdag 3 januari tijdens de halve finale enkele favorieten elkaar gaan treffen.

 

De organisatie kijkt met tevredenheid terug op de kwartfinales, die uitstekend verliepen en die de spelers en de toeschouwers weer veel plezier hebben opgeleverd. Alle hallen puilden uit en in de meeste hallen was de sfeer uitstekend. Hiermee werd maar weer aangetoond dat de zondag derdeklasser Protos uit Steenwijksmoer een mega evenement in handen heeft. Het toernooi leeft in Drenthe, Overijssel en Groningen bij veel mensen en brengt heel veel teweeg. Talloze liefhebbers zitten na elke wedstrijddag voor de computer met smart te wachten op de poule-indeling, die na een minuut al menig keer wordt gedownload. Clubs laten bussen met supporters rijden en de supporters beleven een fantastische avond. Kortom de voetbalwereld in delen van Drenthe, Overijssel en Groningen staat deze periode even op zijn kop.

De kwartfinale trok meer toeschouwers dan vorig jaar en ook de voorrondes werden beter bezocht dan de vorige editie en dat betekent dat het toernooi tot nu toe een record aantal toeschouwers trekt. Een grote verrassing was de uitschakeling van HODO, die onverwacht kwam in Hoogeveen. De revelatie was daar vierdeklasser Elim, dat het titelhouder WVV erg moeilijk maakte en op doelsaldo tweede werd. Elim versloeg HODO verrassend met 2-1 en ook Lutten was met 2-1 te sterk voor HODO. HODO eindigde als veertigste met slechts een punt.

MSC, SVBO, Erica, Nieuw Buinen en HHC behaalden de maximale score. HHC pakte wel 12 punten, maar presteerde niet overtuigend en won steeds nipt. MSC klopt flink aan de deur als titelkandidaat en scoorde maar liefst 25 keer en versloeg o.a. Dalen met 5-1. Nieuw Buinen is uitstekend op dreef en werd net als in de voorronde eerste en hield Emmen en De Weide achter zich. Erica was de beste in Zwartemeer en won alle duels en hield heel knap de nul. Haar doelsaldo is nu 49-4 en dat maakte indruk.

Verrassend was ook de uitschakeling van Titan, Noordscheschut en De Weide. Opvallend was verder dat Hoogeveen (zon) de halve finale haalde als laatste van de vijf beste nummers drie(25ste). In Dedemsvaart verraste OZC, dat in de voorronde als derde verder ging, maar deze keer indruk maakte met een eerste plaats. Zesvoudig winnaar HZVV sprong in Zwartemeer met de hakken over de sloot naar de halve finale. De ploeg verloor van Erica en Valthermond, maar was al voor de laatste wedstrijd geplaatst met slechts zes punten. In deze hal was ook de topscorer van de kwartfinale te vinden, want Niek Rolink van Erica scoorde maar liefst zeven keer. Roy Stroeve van DZOH scoorde zes keer en kwam op zeventien en gaat daarmee samen aan kop met Randy van der Weide van Germanicus, die vijf keer doel trof. Tweedeklasser TEVV blijft het goed doen en werd tweede. De grootste uitslag realiseerde SVBO, dat Sweel (zat) met 8-0 versloeg.

Zaterdag 3 januari gaat het voetbalfeest onverdroten verder met de halve finale vanaf 18.00 uur, waarin nog 25 clubs zijn overgebleven. Dan vindt een enorme opruiming plaats, want alleen de vijf poulewinnaars plaatsen zich voor de grote finale op zaterdag 10 januari 2015 in sporthal Angelslo. De nummers twee krijgen op woensdag 7 januari vanaf 18.00 uur nog een kans zich ook te plaatsen voor de finale in de tussenronde.

De poule-indeling van de halve finale van 3 januari is als volgt:
Angelslo Emmen: DZOH, HHC, HZVV, Emmen, ZZVV.
Dedemsvaart: Elim, OZC, Rolder Boys, Gramsbergen, Hoogeveen
Hoogeveen: WVV, SVBO, Dedemsvaart, Achilles 1894, Kloosterhaar.
Dalen: MSC, Drienerlo, Bergentheim, Germanicus, Raptim.
Zwartemeer: sc Erica, Nieuw Buinen, Dalen, TEVV, Lutten.

Entree 2018/2019

Normaal

T/m 14 jaar
€ 2
Volwassenen
€ 4

Finale

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 6

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Anne Franklaan 28
7741 RV  Coevorden

EMail

info@protosweering.nl