• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

 • Editie 41 - 2017/2018

 • 100 Verenigingen

 • 20 Sporthallen

 • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Erica wint Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

sc Erica is voor de tweede keer in de geschiedenis winnaar geworden van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In de finale in een bomvolle sporthal Angelslo in Emmen won Erica met 5-2 van Rolder Boys dat voor het eerst de grote finale haalde. De favoriet voor de titel, HHC, startte in de poule met Erica en SVBO sterk, maar liet zich in de kruisfinale verrassen door Rolder Boys. HHC werd derde door een 5-1 zege op Noordscheschut en SVBO eindigde als vijfde door een 3-2 zege op zesvoudig winnaar HZVV.

Erica mocht blij zijn dat jaren geleden de kruisfinales zijn ingevoerd, want de ploeg werd tweede in poule B achter poulewinnaar HHC. In de kruisfinale won Erica door twee treffers in de slotfase van Noordscheschut dat winnaar werd van poule A.

 

In de finale was Erica de betere ploeg en werd terecht winnaar van de uitstekend verlopen 39ste editie van het populaire Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Poule A bestond uit Rolder Boys, HZVV en Noordscheschut, dat via de tussenronde de finale bereikte. Rolder Boys begon met een 3-1 zege op HZVV. In de tweede wedstrijd nam Noordscheschut revanche voor de 3-2 nederlaag, die het in de halve finale tegen Rolder Boys leed. Via twee treffers van Nick Koster won Noordscheschut met 2-0.

In de lokale derby tussen HZVV en Noordscheschut had Noordscheschut aan een gelijkspel genoeg en HZVV moest met 3-0 winnen om eerste te worden. Door Koster en Coulier werd het 1-1 en Danny Kiekebelt werd de matchwinnaar voor de zaterdag tweedeklasser. Noordscheschut werd eerste en Rolder Boys werd tweede en plaatsten zich voor de kruisfinale. HZVV was uitgeschakeld en moest spelen om de vijfde plaats.

Stand poule A:

 1. Noordscheschut 2-6
 2. Rolder Boys 2-3
 3. HZVV 2-0

In poule B streden HHC, sc Erica en SVBO om een plaats in de kruisfinale en het begon goed met een spectaculair duel tussen HHC en Erica. Erica kwam met 1-2 voor, maar topscorer van het toernooi Jan Hooiveld met 36 treffers en Philip Ties bogen de achterstand om in een nipte zege. Vervolgens had HHC weinig moeite met SVBO en via Jan Hooiveld (3), Mark Veldmate (2) en Koos Werkman voor HHC en Marc Timmer voor SVBO werd het 6-1 voor de topklasser en was daarmee al geplaatst voor de kruisfinale.

Erica pakte de tweede plaats door een royale 5-2 zege op SVBO en plaatste zich ook voor de kruisfinale.

Stand poule B:

 1. HHC 2-6
 2. sc Erica 2-3
 3. SVBO 2-0

De kruisfinale tussen Rolder Boys en HHC werd ware propaganda voor zaalvoetbal. In een spannend treffen kwam Rolder Boys verrassend op 2-1 door Jeroen Knol en Janko Dekker en Jan Hooiveld scoorde voor HHC. Nadat Philip Ties voor twee minuten naar de kant moest scoorde Rolder Boys via Tim van Huffelen 3-1 en Mark Veldmate bracht de spanning even terug door 3-2 te maken, maar de verrassing was compleet en viervoudig winnaar en de gedoodverfde favoriet voor de titel HHC moest genoegen nemen met de strijd om de derde plaats.

De andere kruisfinale tussen Noordscheschut en sc Erica werd ook spannend en pas in de laatste minuten besliste Erica door Robert Torenbosch en Kelvin Jager de wedstrijd.

De strijd om de vijfde plaats werd gewonnen door SVBO dat met 3-2 van HZVV won. Voor SVBO scoorden Mike Reuvers, Marc Timmer en Patrick Eberhard. Voor HZVV scoorden Rick Broek en Arjan Akkerman.

De strijd om de derde plaats tussen Noordscheschut en HHC was lang spannend, maar in de slotfase sloeg HHC toe en won met 5-1 door treffers van Stan Ypenburg, Philip Ties, Jan Hooiveld (2) en Gersom Klok. Melvin Mol scoorde tegen.

De finale tussen Rolder Boys en sc Erica kende na tien minuten al een 2-0 voorsprong voor Erica via Kelvin Jager en Robert Torenbosch. Erica was de betere ploeg en kreeg de meeste kansen. Tien minuten na rust bracht Robert Torenbosch de stand op 3-0. Na de treffer van Denyal Dzemidzic leek de spanning even terug te komen, maar Roy Jagt en Kelvin Jager zorgden voor 5-1 en Tim van Huffelen bepaalde de eindstand op 5-2.

Eindstand van het 39ste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

 1. sc Erica
 2. Rolder Boys
 3. HHC
 4. Noordscheschut
 5. SVBO
 6. HZVV

Wedstrijddagen

 • 22-12-2018 18:00 - Voorronde
 • 27-12-2018 18:00 - Kwartfinale
 • 29-12-2018 18:00 - Halve finale
 • 02-01-2019 18:00 - Tussenronde
 • 05-01-2019 11:00 - Finale

Entree 2017/2018

Normaal

T/m 14 jaar
€ 2
Volwassenen
€ 4

Finale

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 6

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Anne Franklaan 28
7741 RV  Coevorden

EMail

Via contactformulier