• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 43 - 2019/2020

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Voorronde start op maandag 28 december

Er is al lang naar uitgekeken, maar vanaf maandag 28 december gaat het zaalvoetbalspektakel, het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi weer van start. Vanaf 18.00 uur starten honderd clubs in twintig hallen tegelijk de voorronde van het populaire zaalvoetbaltoernooi van organisator Protos uit Steenwijksmoer. Aan de opzet van het toernooi is ten opzichte van vorig seizoen niets gewijzigd. De climax van het toernooi vindt plaats op zaterdag 9 januari 2016 in sporthal Angelslo in Emmen.

De spanning neemt toe en de vraag is hoe de favorieten zullen presteren. Zijn er al verrassingen in de voorronde te noteren of maken de favorieten hun reputatie waar? Gaat MSC de titel voor de tweede keer in successie winnen of wordt de 39ste editie door een outsider gewonnen. Veel clubs zijn deze dagen al druk aan het oefenen in de zaal om beslagen ten ijs te kunnen komen tijdens de 39ste editie van het populaire zaalvoetbaltoernooi van Protos.

We zullen het allemaal beleven vanaf maandag 28 december 2015 tot en met 9 januari 2016. Honderd clubs spelen in twintig hallen tegelijk de voorronde. Er wordt gespeeld in Dalen, Westerbork, Hardenberg (De Beek), Slagharen, Ommen, Dedemsvaart, Beilen, Coevorden (Drostenhal), Angelslo Emmen, Esdalhal Emmen, Nieuw Weerdinge, Zwartemeer, Emmercompascuum, Borger, Hollandscheveld, Erica, Gramsbergen, Hoogeveen (Zwembadweg), Veenoord en Zuidwolde.

Er zijn slechts vijf mutaties in het deelnemersveld. Hulzense Boys, Nieuwleusen, Seta, Sleen en WVV doen deze editie niet mee. Voor hen in de plaats komen DVC ’59, Stadskanaal, Ruinerwold, Tiendeveen en SVV Sibculo. SVV Sibculo is de vervanger van Nieuwleusen, dat onlangs afzegde. SVV vervangt Nieuwleusen in poule B in sporthal De Citadel in Dedemsvaart.

Er doen deze keer 45 zaterdagclubs en 55 zondagclubs aan het toernooi mee. De meeste clubs spelen op het veld in de derde klasse. Er doen namelijk 36 derdeklassers mee.

Vijftig clubs gaan na de voorronde verder, namelijk de nummers een en twee van elke poule en de tien beste nummers drie. De kwartfinale wordt al op woensdag 30 december vanaf 18.00 uur in tien hallen afgewerkt. Dit zijn De Beek Hardenberg, Dedemsvaart, Zwartemeer, Angelslo Emmen, Hoogeveen, Esdalhal Emmen, Dalen, Nieuw-Weerdinge, Westerbork en Ommen. De nummers een en twee en de vijf beste nummers drie gaan door.

Op zaterdag 2 januari 2016 vanaf 18.00 uur gaat de strijd weer verder met de halve finale, die in vijf hallen wordt gespeeld, namelijk: Dedemsvaart, Angelslo Emmen, Hoogeveen, Dalen en Zwartemeer. Hier vindt een opruiming plaats en wordt het echt spannend. Alleen de poulewinnaars plaatsen zich voor de finale op 9 januari 2016 in sporthal Angelslo.

De nummers twee van de halve finale krijgen nog een extra mogelijkheid om zich ook te plaatsen voor de grote finale door middel van de beroemde tussenronde. Deze ronde wordt gespeeld op woensdag 6 januari vanaf 18.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen. De poulewinnaar is de laatste deelnemer aan de finale op zaterdag 10 januari 2015.

Aan de vorige finale namen naast winnaar MSC, ook Erica, WVV, Hoogeveen, Nieuw Buinen en DZOH deel. Tijdens de voorronde worden er veel derby’s gespeeld en dat is het aantrekkelijke van de voorronde. Titelverdediger MSC zal flink aan de bak moeten in sporthal Wessels Boer in Zuidwolde, want de ploeg krijgt te maken met lastige tegenstanders als Zuidwolde, ZZVV, Vitesse ’63 en Edon.

HHC vecht in De Beek in Hardenberg derby’s uit met Daarlerveen, Lemele, Bruchterveld en Balkbrug.

HODO mag weer in de ,eigen’ sporthal in Hollandscheveld aantreden tegen Hollandscheveld, SCN, Pesse (zat) en VVAK en de strijd zal waarschijnlijk gaan tussen HODO en Hollandscheveld met de andere drie als gevaarlijke outsiders.

Nummer twee van vorig jaar, Erica, is in de sporthal Erica ook favoriet in de poule met Erica ’86, Zwartemeer, DVC ’59 en Schoonebeek.

HZVV gaat naar Angelslo in Emmen en kan de borst nat gaan maken met lastige tegenstanders als DZOH, EHS ’85, Angelso en Weerdinge.

De Drostenhal in Coevorden staat weer bol van de derby’s met ploegen als Germanicus, Raptim, VIOS, Zandpol en outsider Hoogeveen (zat). Nieuw Buinen is favoriet in Nieuw Weerdinge waar het Titan, NWVV, Valther Boys en Ter Apel ’96 treft. Hoogeveen (zon) wordt door velen gezien als een kandidaat voor de finale en treft in Dedemsvaart lastige tegenstanders als SCD ’83, Dedemsvaart, Avereest en SVV.

In Ommen zullen de supportersscharen van Bergentheim en OZC weer om het hardst aanmoedigen. Deze ploegen treffen OVC ´21, Sportlust Vroomshoop en Drienerlo. SVBO (zon) lijkt de grote favoriet in sporthal De Eendracht in Zwartemeer waar het De Weide, Weiteveense Boys, Zwartemeerse Boys en SVBC treft.

Kortom een voorronde om naar uit te kijken. 

Wedstrijddagen

  • 28-12-2019 18:00 - Voorronde
  • 02-01-2020 18:00 - Kwartfinale
  • 04-01-2020 18:00 - Halve finale
  • 08-01-2020 18:00 - Tussenronde
  • 11-01-2020 11:00 - Finale

Entree 2018/2019

Normaal

T/m 14 jaar
€ 2
Volwassenen
€ 4

Finale

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 6

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Anne Franklaan 28
7741 RV  Coevorden

EMail

info@protosweering.nl