• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 47 - 2023/2024

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Hoogeveen zondag is zesde finalist van PWZ toernooi

Hoogeveen zondag is de zesde en laatste finalist, die zaterdag 11 januari van de partij zal zijn in sporthal Angelslo in Emmen tijdens de grote finale van het 43ste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In de tussenronde stak de Hoofdklasser met kop en schouders boven de rest uit en won al haar vier duels. De andere vier ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, waardoor Hoogeveen zondag zonder problemen de finale bereikte.

De tussenronde werd in sporthal Angelslo in Emmen afgewerkt door Hoogeveen zondag, Hoogeveen zaterdag, Bergentheim, Emmen en Drenthina. Alle nummers twee van de halve finale van afgelopen zaterdag. Inzet was een ticket voor de finale van 11 januari. Hoogeveen zaterdag was redelijk verrassend in de tussenronde gekomen en begon goed met een nipte 1-0 zege op het verrassend goed presterende Drenthina tijdens deze editie. Bergentheim startte met een 3-2 zege op Emmen, waarna de clash tussen de zaterdagafdeling en de zondagafdeling van vv Hoogeveen, plaatsvond, waar met veel spanning naar uitgekeken werd. Het werd een spannende aangelegenheid, waarbij Hoogeveen zondag door de enige treffer van Björn Zwikker na een kwartier, de eerste zege van de avond boekte.

De lokale derby tussen Drenthina en Emmen betekende voor beiden de laatste kans op het bereiken van de finale. Het bleef lang 0-0, maar nadat Emmen de keeper wisselde voor een speler, maakte Drenthina de laatste minuut de enige treffer via Mark Lubberts. Hoogeveen zondag won vervolgens met 4-1 van Bergentheim, waardoor Hoogeveen afstand nam van een directe concurrent. Emmen maakte een eind aan de eventueel nog aanwezige illusies bij Hoogeveen zaterdag door ruim met 4-1 te winnen. Doordat Hoogeveen zondag vervolgens fors won van Drenthina (5-1) kwam de ploeg op negen punten en had het in haar laatste wedstrijd aan een gelijkspel genoeg voor de finale. Bergentheim hield het nog even spannend door Hoogeveen zaterdag met 3-1 te verslaan. In haar laatste wedstrijd moest Hoogeveen zondag nog flink aan de bak tegen Emmen. De blauwwitten kwamen vroeg op 1-0 en die stand bleef lang op het scorebord staan. Topscorer Björn Zwikker scoorde in de laatste minuut de verlossende 2-0, al deed Emmen in dezelfde minuut nog iets terug. Daardoor had Hoogeveen zondag de finale bereikt en hield de rest op ruime afstand. Bergentheim eindigde als tweede met vijf punten minder, omdat het in haar laatste wedstrijd tegen Drenthina niet verder dan 1-1 kwam.

De tussenronde, die plaatsvond in een goed gevulde sporthal Angelslo, kende drie topscorers met elk drie doelpunten. Dat waren Jeffry Plaggenmarsch (Bergentheim), Björn Zwikker (Hoogeveen zondag) en Jearl Margaritha (Hoogeveen zondag). Er werd 33 keer gescoord, vorig jaar was dat 49 keer. 


Zaterdag 11 januari wordt de finale van de 43ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gespeeld. De zes ploegen, die voor de titel gaan strijden, zijn titelverdediger MSC, Noordscheschut, ASVB, Gramsbergen, Alcides en Hoogeveen zondag. Om 11.00 uur vindt de loting plaats. Er worden twee poules van drie ploegen gevormd. De poulewedstrijden beginnen om 11.30 uur en de kruisfinales vangen aan om 14.30 uur. De grote finale begint om 17.00 uur.

Gaat MSC haar titel evenaren of kent deze editie een nieuwe winnaar?

Entree 2022/2023

Normaal

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 5

Finale

T/m 14 jaar
€ 4
Volwassenen
€ 8

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Klooster 75
7741 NC Coevorden

EMail

info@protosweering.nl