• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

 • Editie 43 - 2019/2020

 • 100 Verenigingen

 • 20 Sporthallen

 • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Voorronde drukker bezocht dan ooit

De populariteit van het Protos-Weering Zaalvoetbaltoernooi kent maar geen grenzen. De organisatie valt van de ene verbazing in de andere. De voorronde van de 39ste editie van het zaalvoetbaltoernooi van Protos ging weer knallend van start. De wedstrijden trokken weer meer publiek dan vorig jaar en in de bomvolle sporthallen met sfeervolle ambiances vielen ook de nodige verrassingen te noteren.

Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi lijkt na 39 jaar alleen maar populairder te worden. Wie gedacht had dat het zaalvoetbaltoernooi van Protos haar plafond wel eens had bereikt qua toeschouwersaantallen kwam bedrogen uit. De formule blijkt ijzersterk en is gezien de toename van het grote succes onaantastbaar. De organisatie kijkt dan ook met veel tevredenheid terug op de geslaagde voorronde en beseft dat het giga-evenement nog steeds een ontzettende aantrekkingskracht heeft in voetballend Drenthe en Overijssel.

Naast de traditionele titelkandidaten Hoogeveen (zon), Dalen, HHC, Hodo, Erica, MSC en HZVV en Rolder Boys, die eerste werden, eindigden ook outsiders als Noordscheschut, De Weide, Emmen, Titan, Bergentheim, Fit Boys, Achilles 1894, Lutten, Voorwaarts Westerhaar, CEC, Hoogeveen (zat) en Klazienaveen als eerste in hun poule.

Zeer verrassend was het optreden van Edon uit Zwolle dat met vijf punten tweede werd en ZZVV en Zuidwolde achter zich hield en uitgeschakeld werden. Derdeklasser Hoogeveen zaterdag zorgde in de Drostenhal in Coevorden voor een daverende verrassing door Germanicus en Raptim achter zich te houden. Germanicus werd tweede en Raptim werd zelfs uitgeschakeld.

SVBO (zat), DVC ’59 en Sweel (zat) bereikten als een van de tien beste derden de kwartfinale en dat lukte deze ploegen niet vaak. HHC maakte haar titelaspiraties meer dan waar en scoorde met 32 doelpunten de meeste treffers in de voorronde. De ploeg raasde over Balkbrug (8-0), Bruchterveld (10-0) en Daarlerveen (11-0) heen, alleen Lemele kon enigszins bijblijven (3-1). Ook Achilles 1894 scoorde er lustig op los en trof 25 keer doel en Hoogeveen zondag 21 keer.

Het organiserende Protos bereikte ook de kwartfinale en versloeg DSC ’65 en CSVC en speelde tegen KSC gelijk. Alleen koploper Dalen was net iets te sterk.

Hoogeveen zondag kende weinig moeite met Avereest, SVV ’56 en SCD ’83. Alleen vierdeklasser Dedemsvaart maakte het Hoogeveen erg lastig. Titelverdediger MSC maakte de verwachting waar en won drie keer en moest alleen Vitesse ’63 een gelijkspel toestaan.

Verliezend finalist van vorig jaar sc Erica is opnieuw goed in vorm en won vier keer royaal en scoorde een doelsaldo van 19-0. Noordscheschut en Elim profileerden zich uitstekend en toonden zich potentiële finalisten.

De Weide kende een uitstekende voorronde zonder puntverlies en hield SVBO knap achter zich. Finalist van vorig jaar Nieuw Buinen ging als tweede naar de kwartfinale en verloor alleen van tweevoudig winnaar Titan, dat al haar wedstrijden won.

Lutten was in Slagharen heer en meester en Fit Boys kwam in Beilen verrassend sterk voor de dag. HZVV won in Angelslo drie keer, maar kwam alleen niet langs het goed presterende sc Angelslo, dat als derde door gaat.

Er werden enkele forse uitslagen gerealiseerd en Klazienaveen spande de kroon door Twedo (zat) met maar liefst 14-1 te verslaan. Hollandscheveld overklaste VVAK met 13-0.

De topscorer van de voorronde was Marco Hartman, die er voor Hoogeveen zondag twaalf inlegde. Hij werd op de voet gevolgd door Jan Hooiveld van HHC en Saber Hendriks van Emmen, die beiden elf keer doel troffen. Guido ten Cate (Hoogeveen zat) en Kelvin Jager van sc Erica scoorden elk negen keer.

Het toernooi gaat al vlot weer verder met de kwartfinale, want die wordt op woensdag 30 december vanaf 18.00 uur afgewerkt in tien hallen, namelijk Angelslo Emmen, Dedemsvaart, Dalen, Hoogeveen, Zwartemeer, Hardenberg, Esdal Emmen, Nieuw Weerdinge, Westerbork en Ommen.

De poule-indeling voor de kwartfinale is als volgt:

 • Angelslo Emmen: sc Erica, Elim, HZVV, Valthermond, SVBO (zat)
 • Dedemsvaart: Hoogeveen (zon), Voorwaarts Westerhaar, Bruchterveld, EMMS, OZC
 • Hoogeveen: Noordscheschut, Hodo, VKW, Beilen, Marienberg
 • Dalen: Dalen, Lutten, Twedo (zon), Gramsbergen, Stadskanaal
 • Zwartemeer: De Weide, Klazienaveen, Drenthina, Zwartemeer, Protos
 • Hardenberg: HHC, Hoogeveen (zat), CSVC, Drienerlo, SCD ’83.
 • Esdal Emmen: Emmen, CEC, DZOH, Nieuw Buinen, Sweel (zat)
 • Nieuw Weerdinge: Titan, Rolder Boys, SVBO (zon), TEVV, Angelslo
 • Ommen: Bergentheim, MSC, Dedemsvaart, Germanicus, DVC ‘59
 • Westerbork: Achilles’1894, Fit Boys, Hollandscheveld, Edon, Ter Apel ’96.

Wedstrijddagen

 • 28-12-2019 18:00 - Voorronde
 • 02-01-2020 18:00 - Kwartfinale
 • 04-01-2020 18:00 - Halve finale
 • 08-01-2020 18:00 - Tussenronde
 • 11-01-2020 11:00 - Finale

Entree 2018/2019

Normaal

T/m 14 jaar
€ 2
Volwassenen
€ 4

Finale

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 6

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Anne Franklaan 28
7741 RV  Coevorden

EMail

info@protosweering.nl