Scheidsrechters

COVS HZO Drenthe bestaat sinds 1 Januari 2013 en is een belangen vereniging van scheidsrechters. De vereniging is een samenwerking van scheidsrechters uit de regio Hondsrug en Zuid Oost Drenthe welke een historie hebben van bijna 75 Jaar. COVS HZO Drenthe biedt zijn leden mogelijkheden om te trainen, spelregel kennis op te doen, lezingen te volgen maar ook uitwisseling van ervaringen. Verder wil het in contact komen met voetbal verenigingen omdat voetbal niet zonder scheidsrechters kan en omgekeerd. Mogelijkheden zijn b.v. de uitleg van (nieuwe) spelregels, begeleiding van (club)scheidsrechters maar ook ondersteunen bij de aanstelling van scheidsrechters voor oefen wedstrijden en toernooien.

In dat kader ondersteund de COVS HZO Drenthe al jaren de organisatie van het grootste Noordelijke zaalvoetbal toernooi Protos Weering Zaalvoetbal toernooi. Het verzorgd de o.a. de aanstelling van alle scheidsrechters in alle 20 hallen van de 1e ronde tot en met de finale. Naast de aanstelling worden scheidsrechters ook begeleid bij eventuele problemen/onduidelijkheden en worden zoveel mogelijk wedstrijden bezocht om prestatie te evalueren om op deze wijze de arbitrage als geheel te verbeteren. Na afloop van het toernooi evalueert de COVS altijd met de organisatie van het PWT.

Hoe word je scheidsrechter op dit prachtige PWT toernooi?

Allereerst moet je actief zijn voor de KNVB als zaal voetbal scheidsrechter. Dat is een harde eis. Zowel landelijke scheidsrechter maar zeker ook arbiters in groep 4 zijn van harte welkom omdat veel scheidsrechters voor dit toernooi nodig zijn.

Hoe vindt de aanstelling plaats?

Alle scheidsrechters die zich hebben aangemeld worden, mits ze actief KNVB scheidsrechter zijn, aangesteld bij minimaal 1 ronde. Wel kijken we goed naar de groep waarin de scheidrechter fluit. Belangrijk is een juiste mix van scheidsrechters niveaus in 1 hal. Omdat per hal met 2 scheidsrechters wordt gewerkt, zal vanaf de 2de ronde ‘gemiddeld’ een groep 3 actief moeten zijn b.v. een groep 2 en 4 man/vrouw is mogelijk. In de 3de ronde is dat ‘gemiddeld’ een groep 2.

Zou je willen worden aangesteld als scheidsrechter bij het PWT toernooi en ben je reeds zaal voetbal scheidsrechter, dan kan een bericht worden gestuurd naar iemand van de aanstelling commissie. Dat kan per e-mail naar:

Rennie Moes - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Herman Harmers - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dus meld je aan!

Edgar Voortman

Voorzitter COVS HZO Drenthe

Entree 2022/2023

Normaal

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 5

Finale

T/m 14 jaar
€ 4
Volwassenen
€ 8

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Klooster 75
7741 NC Coevorden

EMail

info@protosweering.nl