• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 44 - 2020/2021

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi beleeft 40-jarig jubileum

Als het oktober is geworden begint het bij de meeste voetballers weer te kriebelen, want het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi komt er weer aan. Eind december 2016 en januari 2017 wordt al weer de 40ste editie gehouden van het immens populaire zaalvoetbaltoernooi, dat georganiseerd wordt door de voetbalvereniging Protos uit het kerkdorp Steenwijksmoer. Aan de komende editie, die met veel spanning tegemoet gezien wordt, nemen honderd clubs uit Drenthe, Overijssel en Groningen deel.

Wie gaat titelhouder sc Erica van de troon stoten of lukt het de ploeg het grootste toernooi in zijn soort van Nederland voor de derde keer op haar naam te schrijven? We zullen het vanaf dinsdag 27 december gaan beleven en de climax vindt plaats op zaterdag 14 januari 2017 in sporthal Angelslo in Emmen. Opmerkelijk is het feit dat het aantal mutaties bij de deelnemende clubs deze editie heel erg mee valt en dat is wel eens anders geweest.

Slechts drie clubs meldden zich af en een club werd niet uitgenodigd. Twee clubs hebben geen eerste elftal meer. In totaal doen er deze editie zes nieuwe clubs mee. Het was geen probleem deze afvallers te vervangen, want het toernooi heeft een grote reservelijst. Dat slechts drie clubs zich afmeldden geeft wel aan dat de deelnemende clubs veel plezier aan het populaire zaalvoetbaltoernooi beleven en dat er niet gauw afgezegd wordt.

De clubs, die zich afgemeld hebben zijn Edon, HH Combi en VVAK. Twedo zaterdag is opgeheven en TEVV heeft geen eerste team meer. HHC werd niet uitgenodigd, omdat de ploeg uit Hardenberg momenteel in de tweede divisie speelt en dat is betaald voetbal. Aan het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi mogen alleen amateurclubs deelnemen. De nieuwelingen zijn de zaterdag hoofdklasser Staphorst, zondag vijfdeklasser De Treffer ’16, LEO, zaterdag vijfdeklasser Nieuw Balinge, zondag vierdeklasser HOC en zaterdag tweedeklasser ZAC Zwolle.

Het feit dat het geen probleem was om voldoende deelnemende clubs te krijgen geeft maar weer aan dat het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi na 40 jaar nog springlevend is. Er hebben nog nooit zo veel clubs op de reservelijst gestaan als dit jaar. Een mooi compliment voor de organisatie van het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland in haar soort.

Ook was het dit jaar opnieuw geen enkel probleem om voldoende scheidsrechters bereid te vinden de wedstrijden te leiden. De COVS afdeling Zuidoost Drenthe is verantwoordelijk voor de scheidsrechters en dat is prima verlopen. De 40ste editie barst op dinsdag 27 december in alle hevigheid weer los. Honderd clubs spelen in twintig hallen tegelijk de voorronde. Er wordt gevoetbald in Dalen, Westerbork, Hardenberg (De Beek), Erica, Ommen, Dedemsvaart, Beilen, Coevorden (Drostenhal), Angelslo Emmen, Esdalhal Emmen, Nieuw Weerdinge, Zwartemeer, Emmercompascuum, Borger, Hollandscheveld, Slagharen, Gramsbergen, Hoogeveen (Activum), Veenoord en Zuidwolde.

Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi kent ook een primeur, want voor het eerst wordt er gespeeld in de nieuwe topsporthal Het Activum in Hoogeveen.

Vijftig clubs gaan verder, namelijk de nummers een en twee van elke poule en de tien beste nummers drie. Daarna vindt de kwartfinale plaats op vrijdag 30 december in tien hallen. De nummers een en twee en de vijf beste nummers drie gaan door. Het spektakel gaat op zaterdag 7 januari 2017 weer verder met de halve finale, die in vijf hallen wordt gespeeld. Hier vindt een opruiming plaats en wordt het echt spannend. Alleen de poulewinnaars plaatsen zich voor de finale op zaterdag 14 januari 2017 in sporthal Angelslo. De nummers twee van de halve finale krijgen nog een extra mogelijkheid om zich ook te plaatsen voor de grote finale door middel van de beroemde tussenronde. Deze ronde wordt gespeeld op woensdag 11 januari 2017 in sporthal Angelslo in Emmen. De poulewinnaar is de laatste deelnemer aan de finale op zaterdag 14 januari 2017. Zes clubs maken dan uit wie de 40ste editie op haar naam mag schrijven.

In verband met de jubileumeditie wil de organisatie iets extra’s doen, maar concreet zijn deze plannen nog niet. De organisatie van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi heeft op haar website alle informatie over het toernooi vermeld. De site is te vinden onder www.protosweering.nl. Er zal ook weer een speciale Protos-Weering-Zaalvoetbalkrant verschijnen en daar is de organisatie momenteel erg druk mee. De voorbereidingen voor het 40ste toernooi zijn in volle gang en velen leven al naar de start op 27 december toe.

Wedstrijddagen

  • 27-12-2022 18:00 - Voorronde
  • 30-12-2022 18:00 - Kwartfinale
  • 02-01-2023 18:00 - Halve finale
  • 04-01-2023 18:00 - Tussenronde
  • 07-01-2023 11:00 - Finale

Entree 2019/2020

Normaal

T/m 14 jaar
€ 2
Volwassenen
€ 4

Finale

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 6

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Anne Franklaan 28
7741 RV  Coevorden

EMail

info@protosweering.nl