• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 44 - 2020/2021

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Voorronde start op dinsdag 27 december

Er is al lang naar uitgekeken, maar vanaf dinsdag 27 december gaat het zaalvoetbalspektakel, het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi weer van start. Vanaf 18.00 uur starten honderd clubs in twintig hallen tegelijk de voorronde van het populaire zaalvoetbaltoernooi van organisator Protos uit Steenwijksmoer. Aan de opzet van het toernooi is ten opzichte van vorig seizoen niets gewijzigd. De climax van het toernooi vindt plaats op zaterdag 14 januari 2017 in sporthal Angelslo in Emmen.

De spanning neemt toe en de vraag is hoe de favorieten zullen presteren. Zijn er al verrassingen in de voorronde te noteren of maken de favorieten hun reputatie waar? Gaat sc Erica de titel voor de derde keer winnen of wordt de 40ste editie door een outsider gewonnen. Veel clubs zijn deze dagen al druk aan het oefenen in de zaal om beslagen ten ijs te kunnen komen tijdens de jubileumeditie van het populaire zaalvoetbaltoernooi van Protos. We zullen het allemaal beleven vanaf dinsdag 27 december 2016 tot en met 14 januari 2017. Honderd clubs spelen in twintig hallen tegelijk de voorronde. Er wordt gespeeld in Dalen, Westerbork, Hardenberg (De Beek), Slagharen, Ommen, Dedemsvaart, Beilen, Coevorden (Drostenhal), Angelslo Emmen, Esdalhal Emmen, Nieuw Weerdinge, Zwartemeer, Emmercompascuum, Borger, Hollandscheveld, Erica, Gramsbergen, Hoogeveen (Het Activum), Veenoord en Zuidwolde. Er zijn in eerste instantie zes mutaties in het deelnemersveld. TEVV, Twedo zaterdag, HHC, VVAK, HH Combi en Edon doen deze editie niet mee. Voor hen in de plaats komen LEO, De Treffer ’16, Nieuw Balinge, HOC, ZAC Zwolle en Staphorst. Vlak voor het toernooi kreeg de organisatie nog te maken met twee afzeggingen. Wijster had te maken met veel blessures en wordt vervangen door Muntendam. De Groningse ploeg vervangt Wijster in poule N in Beilen. Ook SJS zegde onlangs af en haar vervanger is Olympia ’28 uit Hasselt. Olympia ’28 speelt in sporthal Angelslo in Emmen.

Er doen deze keer 43 zaterdagclubs en 57 zondagclubs aan het toernooi mee. De meeste clubs spelen op het veld in de derde klasse. Er doen namelijk 32 derdeklassers mee.

Vijftig clubs gaan na de voorronde verder, namelijk de nummers een en twee van elke poule en de tien beste nummers drie. De kwartfinale wordt al op vrijdag 30 december vanaf 18.00 uur in tien hallen afgewerkt. Dit zijn De Beek Hardenberg, Dedemsvaart, Zwartemeer, Angelslo Emmen, Hoogeveen (Het Activum), Esdalhal Emmen, Dalen, Nieuw-Weerdinge, Westerbork en Ommen. De nummers een en twee en de vijf beste nummers drie gaan door. Op zaterdag 7 januari 2017 vanaf 18.00 uur gaat de strijd weer verder met de halve finale, die in vijf hallen wordt gespeeld, namelijk: Dedemsvaart, Angelslo Emmen, Hoogeveen, Dalen en Zwartemeer. Hier vindt een opruiming plaats en wordt het echt spannend. Alleen de poulewinnaars plaatsen zich voor de finale op 14 januari 2017 in sporthal Angelslo. De nummers twee van de halve finale krijgen nog een extra mogelijkheid om zich ook te plaatsen voor de grote finale door middel van de beroemde tussenronde. Deze ronde wordt gespeeld op woensdag 11 januari vanaf 18.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen. De poulewinnaar is de laatste deelnemer aan de finale op zaterdag 14 januari 2017. Aan de vorige finale namen naast winnaar sc Erica, Rolder Boys, HHC, Noordscheschut, SVBO en HZVV deel.

Tijdens de voorronde worden er veel derby’s gespeeld en dat is het aantrekkelijke van de voorronde. Titelverdediger sc Erica is favoriet in Erica in een poule met Zwartemeer, SVBO (zat), EHS ’85 en Erica ’86. Rolder Boys krijgt in Westerbork te maken met VKW, Westerlee, Witteveense Boys en Pesse (zat). Noordscheschut beleeft de primeur te mogen spelen in de gloednieuwe sporthal Het Activum en treft Dwingeloo, Ruinerwold, Ruinen en Elim. De verwachting is dat het zal gaan tussen Elim en Noordscheschut, maar Dwingeloo en Ruinerwold zijn gevaarlijke outsiders.

SVBO heeft het niet gemakkelijk in sporthal Angelslo, want het moet de degens kruisen met sterke ploegen als De Weide, DZOH, Angelslo en Olympia ’28. HZVV gaat naar Dedemsvaart en kan de borst nat gaan maken met lastige tegenstanders als Balkbrug, SCD ’83, Dedemsvaart en Avereest. De Drostenhal in Coevorden staat weer bol van de derby’s met ploegen als Raptim, NKVV, CSVC, Sweel (zon) en Protos. In Zuidwolde wordt ook vuurwerk verwacht, want debutant Staphorst treft ZZVV, Zuidwolde, Pesse (zon) en Vitesse ’63. Hoogeveen (zon) wordt door velen gezien als een kandidaat voor de finale en treft in Zwartemeer lastige tegenstanders als Weiteveense Boys, Schoonebeek, Zwartemeerse Boys en Klazienaveen. In Ommen zullen de supportersscharen van Mariënberg en OZC weer om het hardst aanmoedigen. Deze ploegen treffen OVC ´21, Lemele en outsider ZAC. In Hollandscheveld strijden traditiegetrouw Hollandscheveld en Hodo. Zij ontmoeten SCN, Tiendeveen en nieuwkomer Nieuw Balinge. Kortom een voorronde om naar uit te kijken. 

Wedstrijddagen

  • 27-12-2022 18:00 - Voorronde
  • 30-12-2022 18:00 - Kwartfinale
  • 02-01-2023 18:00 - Halve finale
  • 04-01-2023 18:00 - Tussenronde
  • 07-01-2023 11:00 - Finale

Entree 2019/2020

Normaal

T/m 14 jaar
€ 2
Volwassenen
€ 4

Finale

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 6

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Anne Franklaan 28
7741 RV  Coevorden

EMail

info@protosweering.nl