• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 44 - 2020/2021

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Nieuw Buinen plaatst zich als zesde voor finale

Emmen – De zondag eersteklasser Nieuw Buinen heeft zich als zesde en laatste geplaatst voor de finale van het veertigste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Tijdens een ontzettend spannende en enerverende tussenronde eindigden Nieuw Buinen en invaller Dalen met negen punten gelijk, maar het doelsaldo viel in het voordeel van Nieuw Buinen uit.

Staphorst had zich ’s morgens afgemeld en razendsnel was Dalen bereid de open plaats in te nemen. De zondag derdeklasser speelde als invaller meteen samen met Nieuw Buinen een hoofdrol tijdens de tussenronde in sporthal Angelslo, die door 1200 toeschouwers werd bezocht. Nieuw Buinen startte heel goed met een 2-1 overwinning op De Weide en een 4-0 zege op Dalen.

Germanicus bleef in het spoor door een 2-1 zege op MSC en een 3-3 gelijkspel tegen De Weide. MSC stelde enigszins teleur met nederlagen tegen Germanicus en Dalen (3-1). Na de 3-1 zege van Nieuw Buinen op Germanicus kwam Nieuw Buinen op negen punten en was de finale binnen handbereik. Dalen bleef kansen behouden door een 3-0 zege op De Weide, dat niet haar niveau van de afgelopen weken kon tentoon spreiden.

Het meest spectaculaire duel was MSC-Nieuw Buinen. Nieuw Buinen had aan een gelijkspel genoeg en de fanatiek meelevende supporters van Dalen hoopten op een zege voor MSC, zodat Dalen met nog een duel tegen buurman Germanicus tegoed, nog kans behield op de finale. De Daler supporters juichten na de 2-0 voorsprong voor MSC, maar Nieuw Buinen kwam in de slotfase terug tot 2-2 en dat was genoeg voor de finale.

In de laatste minuten gebeurde er van alles. Na een kortstondig opstootje tussen de spelers van Nieuw Buinen en MSC werd de klok veertien seconden voor tijd even stil gezet. Toen de tijd weer liep maakte een speler van Nieuw Buinen een seconde voor tijd hands, zodat MSC een strafschop mocht nemen, terwijl de klok al op nul stond. In een zinderende ambiance schoot Justin Benjamins de strafschop binnen, zodat MSC op het nippertje met 3-2 won, waardoor Nieuw Buinen moest wachten op de verrichtingen van Dalen en nog geen winnaar was.

Dalen moest in de lokale derby tegen Germanicus met zes doelpunten verschil winnen om op doelsaldo Nieuw Buinen te kunnen passeren. Dalen begon voortvarend, want na twaalf minuten stond het al met 3-0 voor. Zes minuten later werd het 4-0 en ging Dalen in het wonder geloven en voor Nieuw Buinen werd het billen knijpen. Vier minuten voor tijd deed Bas Smits voor Germanicus iets terug en had Dalen nog twee treffers nodig, maar die kwamen er niet meer, zodat Nieuw Buinen opgelucht adem kon halen en zich kan opmaken voor de finale van zaterdag 14 januari samen met DZOH, SVBO, Dedemsvaart, Noordscheschut en HZVV.

De eerste wedstrijden beginnen om 11.30 uur. 

Wedstrijddagen

  • 27-12-2022 18:00 - Voorronde
  • 30-12-2022 18:00 - Kwartfinale
  • 02-01-2023 18:00 - Halve finale
  • 04-01-2023 18:00 - Tussenronde
  • 07-01-2023 11:00 - Finale

Entree 2019/2020

Normaal

T/m 14 jaar
€ 2
Volwassenen
€ 4

Finale

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 6

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Anne Franklaan 28
7741 RV  Coevorden

EMail

info@protosweering.nl