• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 44 - 2020/2021

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi beleeft haar 41ste editie

Terwijl de voetbalcompetitie op het veld al weer enkele weken oud is, gaan de gedachten al weer naar de volgende editie van het immens populaire Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De 41ste editie begint op zaterdag 23 december met de overbekende voorrondes, waaraan maar liefst honderd clubs uit Drenthe, Groningen en Overijssel deelnemen. Het zaalvoetbalspektakel, dat georganiseerd wordt door Protos uit het kerkdorp Steenwijksmoer, wordt zoals al jaren gebruikelijk is, tijdens de voorronde afgewerkt in twintig hallen tegelijk met elk vijf clubs.

Het is opvallend dat het aantal mutaties in het sterke deelnemersveld voor de 41ste editie zeer beperkt is. Slechts vijf mutaties zijn er te noteren geweest. De clubs Klazienaveen en Zwartemeer zijn gefuseerd en nemen voor het eerst deel onder de naam FC Klazienaveen. De fusieclub komt uit in de zaterdag 2e klasse J en kent een uitstekende seizoenstart. Pesse heeft haar eerste elftal op de zaterdag terug getrokken en bestaat dus niet meer. Vandaar dat Pesse alleen met de zondagafdeling present is.

Hoofdklasser Staphorst heeft zich deze editie niet aangemeld. Vorig jaar bleek dat de ploeg niet in staat was na de voorronde een team op de been te houden. Op de dag van een wedstrijdronde meldde Staphorst zich af, waardoor de organisatie in allerijl naar een vervanger op zoek moest en dat lukte wonderwel. De vijfde club, die niet aan de 41ste editie meedoet is de zaterdag vierdeklasser Westerlee. De organisatie prijst zich gelukkig dat het deze keer opnieuw geen probleem was de ontstane gaten in het deelnemersveld in te vullen.

Al jaren kent het Protos Zaalvoetbal Toernooi een wachtlijst met flink wat clubs en de vijf ontstane plaatsen waren zo ingevuld. De eerste nieuweling is het juist genoemde FC Klazienaveen. In dezelfde klasse op zaterdag (2J) speelt SV Nieuwleusen en deze club staat op 23 december tijdens de voorronde gemotiveerd aan de start. Zaterdag tweedeklasser

FC Meppel (ook 2J) is weer terug van weggeweest. De nieuwkomer maakt haar rentree en de ploeg uit Meppel is een van de winnaars van het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland in haar soort. In het seizoen 2003/2004 won FC Meppel het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi.

Een echte nieuweling is de zondag vierdeklasser uit Oost, WVV ’34 uit Hengevelde. De groengelen komen uit in 4B en staan momenteel bij de top drie.

De laatste nieuwkomer is VCG en ook deze club is terug van weggeweest. De club uit Geesbrug is sinds 2014 gestopt met het eerste elftal in de KNVB voor standaardteams en speelde enkele jaren in de reserveklasse. Sinds dit seizoen maakt de ploeg haar rentree in de zaterdag vijfde klasse E en is VCG ook weer van de partij bij het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De organisatie heet de nieuwe deelnemers van harte welkom en wenst hen veel succes.

De opzet van het zaalvoetbaltoernooi is al een aantal jaren ongewijzigd gebleven vanwege het grote succes en ook deze editie zal dat het geval zijn. De voorronde begint zaterdag 23 december om 18.00 uur, waarna de kwartfinale op woensdag 27 december vanaf 18.00 uur plaatsvindt. De halve finale wordt gespeeld op zaterdag 30 december vanaf 18.00 uur. De traditionele tussenronde begint woensdag 3 januari 2018 om 18.00 uur, terwijl drie dagen later, op zaterdag 6 januari 2018 vanaf 11.00 uur de finale plaatsvindt in sporthal Angelslo in Emmen. Dan wordt duidelijk of titelverdediger Noordscheschut haar titel heeft geprolongeerd of het zaalvoetbaltoernooi een andere winnaar heeft gekregen.

De voorronde van zaterdag 23 december wordt gespeeld op twintig locaties, namelijk: sporthal Angelslo in Emmen, sporthal De Citadel in Dedemsvaart, sporthal Het Activum in Hoogeveen, sporthal 't Grootveld in Dalen, sporthal De Eendracht in Zwartemeer, sporthal De Beek in Hardenberg, sporthal Esdal in Emmen, sporthal De Mondenhal in Nieuw-Weerdinge, sporthal De Carrousel in Ommen, sporthal De Börkerkoel in Westerbork, sporthal Noorderslag in Slagharen, sporthal Veenoord in Veenoord, sporthal Gramsbergen in Gramsbergen, sporthal Drenthehal in Beilen, sporthal De Marke in Hollandscheveld, sporthal Erica in Erica, sporthal De Koel in Borger, Sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum, sporthal Drostenhal in Coevorden en sporthal Wessels Boer Hal in Zuidwolde.

Wedstrijddagen

  • 27-12-2021 18:00 - Voorronde
  • 30-12-2021 18:00 - Kwartfinale
  • 03-01-2022 18:00 - Halve finale
  • 05-01-2022 18:00 - Tussenronde
  • 08-01-2022 11:00 - Finale

Entree 2019/2020

Normaal

T/m 14 jaar
€ 2
Volwassenen
€ 4

Finale

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 6

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Anne Franklaan 28
7741 RV  Coevorden

EMail

info@protosweering.nl