• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 47 - 2023/2024

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Kwartfinale PWZ is propaganda voor zaalvoetbal

De kwartfinale van de 41ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi was pure propaganda voor het zaalvoetbal. De overgebleven vijftig ploegen zorgden voor spanning, mooie doelpunten, spektakel, inzet, bezieling, vreugde en teleurstelling. Een van de favorieten, Rolder Boys verliet het toernooi verrassend en ook zesvoudig winnaar Hodo kwam niet verder dan de kwartfinale. Alle finalisten van vorig seizoen haalden wel de halve finale.

De voorronde kende al veel verrassingen en in de kwartfinale kwamen daar weer een paar bij. Voor ploegen als Zuidwolde, ZZVV, Drenthina, Sleen, Hollandscheveld, Beilen en Ruinerwold is de halve finale geen jaarlijkse kost. De tien sporthallen zaten weer overvol en de sfeer was in alle hallen uitstekend, al laaiden de emoties door zinderende slotfases soms even hoog op. Opnieuw werd hierdoor duidelijk dat het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi na 41 jaar nog steeds uitermate populair is en in deze voetballoze periode veel voetballiefhebbers naar de hallen trekt. In enkele sporthallen viel de uiteindelijke beslissing over wie poulewinnaar zou worden pas in de allerlaatste wedstrijd. De toeschouwers werden getrakteerd op veel boeiende duels met een spectaculair scoreverloop.

Mike Doldersum van Elim, Frank Suurd van Rolder Boys en Gerben Rog van DZOH waren de topscorers met elk zeven treffers. Daarna volgden zes spelers met zes doelpunten en dat waren Justin Benjamins (MSC), Dilan van Bree (Dedemsvaart), Roy Hutter (VKW), Roy Jagt (SVBO), Jos Smidt (Titan), Robert Hamming (Nieuw Buinen) en Thijs Hateboer van Nieuw Buinen.

Dedemsvaart was deze kwartfinale verantwoordelijk voor de grootste uitslag. De tweedeklasser versloeg Kloosterhaar met maar liefst 11-0 en evenaarde daarmee Rolder Boys en De Weide die deze uitslag in de voorronde ook al realiseerden.

Poule A werd direct na de loting al bestempeld als de poule des doods met vijf kanshebbers voor de halve finale. HZVV leek na twee zeges op rij gemakkelijk poulewinnaar te worden, maar moest toch nog flink aan de bak en had de grootste moeite met Hoogeveen zaterdag en Emmen. In de laatste wedstrijd tussen HZVV en Emmen ging het om de eerste plaats en Emmen hield HZVV op 1-1 en pakte verrassend de eerste plaats met HZVV als tweede op doelsaldo. Hoogeveen zaterdag had pech dat het in een zware poule was ingedeeld, want het maakte een goede indruk en verloor niet, maar drie gelijke spelen en een zege waren te weinig voor de halve finale. De grote verrassing was de uitschakeling van Rolder Boys, dat geen wedstrijd won en slechts vierde werd.

MSC won in Dedemsvaart drie keer nipt, maar werd eerste en Dedemsvaart en Elim gingen ook verder.

In Hoogeveen toonde titelverdediger Noordscheschut zich weer ongenaakbaar en scoorde de meeste doelpunten: 22. Zuidwolde volgde uitstekend en ging als tweede verder.

In Dalen was de thuisclub oppermachtig en was de enige ploeg, die geen treffers tegen kreeg. Buurman Germanicus speelt een goed toernooi en voor het organiserende Protos is het sprookje voorbij.

De Weide presteerde optimaal en won alle vier duels. De laatste wedstrijd tegen concurrent Nieuw Buinen was uiterst spannend en leverde een nipte 4-3 zege op. Hollandscheveld bereikte door twee zeges sinds jaren weer eens de halve finale. Bergentheim en Hardenberg ’85 ontpoppen zich als gevaarlijke outsiders en gaan naar de halve finale. Voor derdeklasser Sleen, dat als een van de vijf beste derden doorgaat, is het bereiken van de halve finale een prestatie van formaat. SVBO werd deze keer eerste voor de goed presterende tweedeklasser Drenthina.

De tweevoudig winnaar sc Erica bereikte met de hakken over de sloot de halve finale. Titan meldt zich ook weer in de halve finale en verloor geen wedstrijd. Het won onder andere van poulewinnaar DZOH, dat dus niet ongeslagen bleef. Hoogeveen zondag werd met moeite eerste met twee zwaar bevochten zeges en twee gelijke spelen.

ZZVV verraste met een tweede plaats en Gramsbergen, dat niet verloor, viel net buiten de boot. Debutant Turkse Kracht verloor alleen van ZZVV, maar is wel uitgeschakeld. Bijzonder was de poule met alleen clubs uit de zondag tweede klasse L. Ruinerwold maakt een goede indruk en werd poulewinnaar en ook nummer twee Beilen draait een goed toernooi.

Zaterdag 30 december wordt de halve finale gespeeld in vijf hallen, namelijk Angelslo Emmen, Dedemsvaart, Dalen, Zwartemeer en Hoogeveen. Alleen de nummers een plaatsen zich voor de finale op zaterdag 6 januari in sporthal Angelslo in Emmen. De nummers twee krijgen in de tussenronde op woensdag 3 januari nog een kans het laatste ticket voor de finale te bemachtigen.

Entree 2023/2024

Normaal

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 5

Finale

T/m 14 jaar
€ 4
Volwassenen
€ 8

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Klooster 75
7741 NC Coevorden

EMail

info@protosweering.nl