• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 47 - 2023/2024

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Elim is de grote verrassing van de halve finale

Steenwijksmoer – Titelverdediger Noordscheschut, SVBO, Elim, MSC en De Weide hebben zich geplaatst voor de finale van het 41ste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De nummers twee van de halve finale, Emmen, HZVV, Dedemsvaart, Dalen en DZOH krijgen in de tussenronde van woensdag 3 januari nog een kans zich als zesde voor de finale op zaterdag 6 januari te kwalificeren.

Van de finalisten van vorig jaar hebben Noordscheschut en SVBO zich opnieuw geplaatst. HZVV, DZOH en Dedemsvaart hebben nog een kans. Nieuw Buinen is de enige finalist van vorig jaar die al uitgeschakeld is.

De grote verrassing van de halve finale was zaterdag vierdeklasser Elim, dat de favoriete eersteklassers Nieuw Buinen en Hoogeveen zondag achter zich liet en zaterdag van de partij is in sporthal Angelslo. Nieuw Buinen en Hoogeveen zondag haalden de tussenronde niet en vonden hun Waterloo al in de halve finale. Tweevoudig winnaar sc Erica redde het ook niet en werd in Het Activum in Hoogeveen slechts vierde.

De topscorers van de halve finale waren Danny Kiekebelt van Noordscheschut en Pelle de Vries van Erica met elk zes treffers. Jos Fidom van HZVV en Jim Veltmaat van Dedemsvaart troffen vijf keer doel en Marco Hartman (Hoogeveen), Roy Jagt (SVBO), Marc Timmer (CEC) en Frank Benjamins (De Weide) scoorden elk vier keer.

In Poule A in sporthal Angelslo in Emmen waren de favorieten op voorhand Nieuw Buinen, Hoogeveen zondag en Emmen. Het was echter vierdeklasser Elim dat vriend en vijand verraste en begon met een 2-0 zege op de poulewinnaar in de kwartfinale Emmen. Toen Nieuw Buinen (1-0) en Beilen (2-0) ook werden verslagen, was een sensatie in de maak. De grootste verrassing was misschien wel de 2-1 zege op buurman Hoogeveen zondag. De vreugde kende geen grenzen bij Elim, dat niet vaak de finale haalde. Toen Emmen in de laatste wedstrijd Nieuw Buinen versloeg en de tussenronde haalde, was de verrassing compleet.

In Poule B in Dedemsvaart leek HZVV na drie zeges op rij op rozen te zitten. Concurrent MSC liet na twee overwinningen een steekje vallen tegen het goed presterende Drenthina. In de laatste wedstrijd tussen MSC en HZVV moest de beslissing vallen. HZVV had negen punten en had aan een gelijkspel genoeg. MSC bezat zeven punten en moest winnen. In een nerveus duel wachtte MSC op een gaatje in de HZVV-defensie en die kwam acht minuten voor tijd. Veldspeler Stefan Besuyen verdedigde het doel van MSC en verrichtte in de hectische slotfase enkele knappe reddingen, zodat de deceptie bij HZVV groot was. MSC dat de dag ervoor ook al een zaalvoetbaltoernooi speelde, won het Protos toernooi eerder in 2014/2015.

In Poule C in Hoogeveen bleek titelverdediger Noordscheschut opnieuw te sterk en behaalde de maximale score. In het duel tegen sc Erica leek dat er echter niet op, maar de ijzersterke ploeg maakte tot ieders verrassing een 0-2 achterstand goed en won alsnog met 4-2. Dedemsvaart zat Noordscheschut flink op de hielen en in de allerlaatste wedstrijd tussen beide kanshebbers moest uitgemaakt worden wie poulewinnaar werd. Noordscheschut toonde zich opnieuw sterk en versloeg Dedemsvaart ruim met 4-1 en die ploeg krijgt woensdag opnieuw een kans de finale te bereiken. Vierdeklasser Titan deed het naar behoren en werd derde, maar sc Erica dat jarenlang een vaste finalist was, strandde in de halve finale met een vierde stek. Erica boekte wel de grootste zege van de avond. Ruinerwold werd met 8-2 verslagen.

In Poule D in Dalen maakte SVBO de dienst uit en werd poulewinnaar. De strijd om de tweede plaats was al vrij vlot beslist, want na twee zeges was Dalen al verzekerd van de tweede plaats. Door het goed presterende Hardenberg ’85 met 3-0 te verslaan en SVBO niet meer te achterhalen was, deed de 3-2 zege van Dalen op Zuidwolde er weinig meer toe. Dalen won het toernooi in 1994/1995 en kende een periode waarin het jarenlang de finale wist te bereiken. Nu heeft het nog een kans op de finale via de tussenronde.

In Poule E in Zwartemeer startte favoriet DZOH vrij stroef met twee gelijke spelen en gedurende de avond waren er drie kanshebbers op de eerste plaats, namelijk De Weide, ZZVV en DZOH. ZZVV leek in het duel met De Weide op weg naar een verrassing bij een 2-1 voorsprong. Binnen een paar minuten boog De Weide de achterstand om in een overwinning en na de nipte zege op Germanicus is De Weide zaterdag in de finale van de partij. De stroeve start speelde de nummer drie van vorig jaar DZOH, flink parten en werd veroordeeld tot de tussenronde.

De tussenronde begint woensdag om 18.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen. Alleen de nummer een van de tussenronde schaart zich als laatste en zesde bij de inmiddels geplaatste vijf finalisten. Zaterdag 6 januari vindt de climax van het populaire zaalvoetbaltoernooi plaats in sporthal Angelslo.

Entree 2022/2023

Normaal

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 5

Finale

T/m 14 jaar
€ 4
Volwassenen
€ 8

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Klooster 75
7741 NC Coevorden

EMail

info@protosweering.nl