• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 47 - 2023/2024

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Landelijke primeur met AXIWI headsets krijgt vervolg bij PWZ

Eind december start het grootste zaalvoetbaltoernooi in Nederland. Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gaat met 100 teams in 20 verschillende sporthallen van start en in de eerste ronde zijn 50 scheidsrechters actief.

Primeur krijgt vervolg

In de voorgaande editie, die gewonnen is door SC Elim, waren de scheidsrechters vanaf de kwartfinales uitgerust met AXIWI headsets die beschikbaar gesteld waren door Axitour Communication Systems uit Barendrecht. Eén wedstrijd, twee arbiters. Die met headsets op communiceren. Ook dit jaar worden er 4 headsetkoffers beschikbaar gesteld.

Aanstellingscommissie enthousiast

De aanstellingscommissie van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe, Herman Harmers en Rennie Moes, zijn vanaf april al druk bezig om de scheidsrechters te benaderen voor het komende toernooi. Harmers en Moes zijn enthousiast over de inzet van de headsets tijdens het toernooi. De AXIWI headsets helpen scheidsrechters om sneller en correcter beslissingen te nemen. Als een speler buiten de zichtlijn van een van de twee scheidsrechters de bal meeneemt of een tegenstander schopt, kan de ander snel communiceren. Is er twijfel of een rode of gele kaart moet worden gegeven, kunnen de scheidsrechters overleg plegen. Op de finaledag staan de scheidsrechters ook in verbinding met de tijdwaarneming via de headsets. Ze kunnen doorgeven wanneer de klok moet worden stilgezet of welke speler een gele kaart heeft gekregen. De scheidsrechters zien de meerwaarde.

Leeftijd van scheidsrechters gaat omlaag

Voorzitter Theo Hein van de HZOD is positief over de nieuwe jonge scheidsrechters die vorig jaar voor het eerst zijn ingezet op het toernooi. Een aantal zal dit jaar doorstromen naar de kwartfinales en gaan in duo’s fluiten. Een fantastisch resultaat.

Entree 2023/2024

Normaal

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 5

Finale

T/m 14 jaar
€ 4
Volwassenen
€ 8

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Klooster 75
7741 NC Coevorden

EMail

info@protosweering.nl