• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 47 - 2023/2024

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Voorronde Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi kent veel doelpunten

Steenwijksmoer – De 42ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is zaterdag 22 december spectaculair van start gegaan. Er werd lustig op los gescoord door de honderd clubs, want er werd vijftig keer meer doel getroffen dan de vorige editie: 959 keer. De favorieten maakten geen fout al moest titelverdediger Elim met een tweede plaats genoegen nemen en leed het zelfs een nederlaag tegen Ruinerwold. Verrassingen waren er wel, want de voorronde kende opvallende poulewinnaars en ploegen die niet vaak de kwartfinale hebben gehaald, maar deze editie indruk maakten.

Drie finalisten van het vorige toernooi werden tijdens de voorronde poulewinnaar, namelijk Noordscheschut, MSC en SVBO (zon). De finalisten De Weide, Elim en Dedemsvaart moesten genoegen nemen met een tweede plaats. Opvallende nummers een in de voorronde waren Musselkanaal, ASVB, Twedo (zon), Raptim en DZOH. Nieuw Balinge, Pesse, Borger , SVBO (zat) en Daarlerveen leverden een prima prestatie door als tweede rechtstreeks door te gaan naar de kwartfinale. Ook organisator Protos overleefde de voorronde als een van de tien beste nummers drie. Bergentheim en Hoogeveen zondag kregen geen treffer tegen, terwijl SVBC, EHS ’85 en OVC ’21 slechts een keer scoorden. Gramsbergen had het beste doelsaldo (29-3) en nieuweling van het laatste uur Oldambtster Boys moest maar liefst 35 treffers toestaan. Er werd al snel flink gescoord, want na een kwartier waren er al veertig doelpunten te noteren. De grootste uitslag was van Gramsbergen dat Oldambtster Boys met maar liefst 15-0 versloeg. Gramsbergen won ook met 10-0 van DOS ’63. Protos hield Gramsbergen knap op 2-2.

De topscorer van de voorronde was Justin Benjamins van MSC met dertien treffers. Rutger Dijk van Gramsbergen volgde met tien doelpunten. Nick Koster van Noordscheschut, Jos Smidt van Titan en Jeroen van de Berg van Vitesse ’63 scoorden acht doelpunten. Jeffry Plaggenmarsch van Bergentheim, Sander Boer van Twedo troffen zeven keer doel. Rene Wolbers (SVBO), Roy Hutter (VKW), Melvin Ottens (Borger), Gerwin Schmitz (Musselkanaal), Danny Bos (Raptim), Bjorn Philips (KSC) en Wouter van der Molen (Achilles) maakten elk zes doelpunten.

Poule A in Emmen kreeg een verwachte ranglijst met Emmen als winnaar en De Weide als goede tweede. In Dedemsvaart leek HZVV het moeilijk te krijgen door gelijk te spelen tegen OZC, maar daarna wonnen de Hoogeveners vier keer op rij. In Het Activum had Elim het onverwacht moeilijk en verloor van Ruinerwold en dat bleek later de enige zege van Ruinerwold. De finale van de vorige editie tegen Noordscheschut eindigde in de voorronde in 1-1. Noordscheschut presteerde beter en werd overtuigend eerste met drie zeges. Dalen had de grootste moeite om poulewinnaar te worden en eindigde in punten gelijk met CSVC, maar op doelsaldo mocht Dalen in de eigen sporthal blijven. MSC presteerde overtuigend en moest alleen aan derdeklasser Hardenberg ’85 een gelijkspel toestaan. Vierdeklasser Nieuw Balinge maakte indruk en maakte het poulewinnaar VKW erg lastig, want het doelsaldo besliste in het voordeel van de Westerborkers. Nieuweling ASVB kwam pas laat in het deelnemersveld na een afzegging en de ploeg uit Blijham greep de buitenkans met beide handen aan en werd overtuigend poulewinnaar. Protos kan terugkijken op een geslaagde voorronde met twee zeges, een gelijkspel en slechts een nederlaag. Hodo presteerde weer ouderwets met vier overwinningen en Pesse draait op het veld al prima en in de zaal ging de ploeg rustig verder met een knappe tweede plaats. Hollandscheveld kwam niet verder dan een vierde plek. In Coevorden was Raptim de verrassing met een eerste plaats en het won de derby tegen Germanicus met 1-0. Germanicus volgde als tweede. In Zuidwolde maakte ZZVV veel indruk door onder andere hoofdklasser Alcides te verslaan. Alcides werd op doelsaldo eerste voor ZZVV dat zich liet verrassen door Zuidwolde dat ook naar de kwartfinale gaat.

De kwartfinale wordt donderdag 27 december vanaf 18.00 uur gespeeld in tien hallen. De poule-indeling is als volgt:

Angelslo Emmen: Emmen, Hodo, CEC, Erica, Protos.

Dedemsvaart: HZVV, Raptim, ZZVV, Vitesse ’63, EMMS.

Het Activum Hoogeveen: Noordscheschut, DZOH, Nieuw Balinge, Germanicus, Beilen.

Dalen: Dalen, Gramsbergen, Hardenberg ’85, Pesse, Stadskanaal

Zwartemeer: Hoogeveen (zon), Musselkanaal, CSVC, Drenthina, HOC.

De Beek Hardenberg: MSC, Twedo, Dedemsvaart, Daarlerveen, Zuidwolde.

Esdal Emmen: SVBO (zon), Nieuw Buinen, Elim, SVBO (zat), Angelslo.

Nieuw Weerdinge: Titan, ASVB, Klazienaveen, Borger, Sleen.

Ommen: Bergentheim, Alcides, Marienberg, Hoogeveen (zat), KSC.

Westerbork: VKW, Rolder Boys, De Weide, Valthermond, Weerdinge.         

  

Entree 2023/2024

Normaal

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 5

Finale

T/m 14 jaar
€ 4
Volwassenen
€ 8

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Klooster 75
7741 NC Coevorden

EMail

info@protosweering.nl