• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 47 - 2023/2024

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Voorronde Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is spectaculair als vanouds

Veel liefhebbers van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi hebben na een zaalvoetballoze periode van drie jaar reikhalzend uitgekeken naar de 46ste editie. De voetballers en de vele supporters genoten weer van de voorronde, die in twintig bomvolle hallen tegelijk werd afgewerkt. Naast de verwachte namen zijn er deze keer veel namen van clubs, die de laatste jaren niet altijd de voorrondes overleefden. Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is weer helemaal terug en kende weer een spetterend begin in sfeervolle sporthallen en werd weer als vanouds intens beleefd. Welkom terug!

Zes ploegen behaalden de maximale score, waarbij titelverdediger Hoogeveen zondag met 33 treffers de meeste doelpunten maakte. HZVV volgde met 21 doelpunten, maar werd tweede achter DZOH. De andere ploegen met de volle buit waren Drenthina, Achilles 1894, Gramsbergen en ZZVV. De ploeg uit Zuidwolde presteerde vrijdag in het pre-Protos toernooi in Hoogeveen al uitstekend en won als enige derdeklasser al haar vier duels. Naast verwachte poulewinnaars als SVBO, Germanicus, Noordscheschut, Titan, SVBO en Dalen waren er ook verrassende namen van poulewinnaars, zoals de derdeklassers Hollandscheveld, De Weide, sc Erica, de vierdeklasser Fit Boys en de tweedeklassers Sellingen en LTC. Ook bij de nummers twee waren er ploegen, die niet altijd zo hoog eindigden of nieuw waren, zoals HOVC, Rouveen, Sportlust Vroomshoop, Gomos, VAKO, Zwolsche Boys, Oldeholtpade, Zwartemeerse Boys en Sleen. Daarnaast eindigden HZVV, Valthermond, Rolder Boys, HODO, ASVB, EMMS, Hoogeveen zaterdag, Hardenberg ’85, Nieuw Buinen, Raptim en CSVC als tweede. Het opvallende was dat derdeklasser CSVC als enige geen doelpunten incasseerde. SVBC daarentegen was de enige deelnemer, die niet tot scoren kwam. Hekkensluiter Nieuw Balinge kreeg de meeste doelpunten tegen, namelijk 23. Vierde divisionist VKW bereikte als één van de tien beste derden met de hakken over de sloot de kwartfinale net als Bergentheim, Emmen en FC Meppel. Organisator Protos is blij als één van de tien beste derden door te mogen gaan. Pesse en Zuidwolde zondag hadden deze editie op meer gehoopt, maar redden het net niet. Onverwacht was de vijfde plaats in de poule voor de zondag vierde divisionist Alcides.

In poule B in Dedemsvaart gaf de titelverdediger van 2020, Hoogeveen zondag, direct haar visitekaartje af en scoorde in drie duels elke keer maar liefst tien treffers.

In Het Activum in Hoogeveen maakte de winnaar van de Hoogeveen Cup, Noordscheschut haar ambities waar en werd eerste, waarbij alleen Rolder Boys de Schutters een gelijkspel afdwong. Pesse speelde ook gelijk tegen Rolder Boys, maar met alleen een nederlaag tegen Noordscheschut eindigt het avontuur al in de voorronde. In Dalen werd Dalen eerste, maar verloor wel van buurman Raptim. De Coevordenaren werden tweede zonder een wedstrijd te verliezen.

In Poule F in Hardenberg was SVBO de beste, alleen Hardenberg ’85 hield de eersteklasser op remise.

In poule J in Westerbork was het ongemeen spannend, waarbij LTC, Gomos en VKW alle drie op acht punten eindigden, maar LTC zegevierde op doelsaldo. In sporthal Noorderslag in Slagharen maakte derdeklasser ZZVV duidelijk dat er deze editie rekening gehouden dient te worden met de Zuidwoldigers en werd glansrijk eerste met tweedeklasser EMMS als tweede. Derdeklasser De Weide heeft het op het veld moeilijk, maar verraste in sporthal Ezinge in Meppel door als eerste te eindigen voor FC Meppel en nieuweling Oldeholtpade. Verrassend was de vijfde plaats voor Alcides, dat alleen de derby van buurman FC Meppel won.

In sporthal De Marke in Hollandscheveld zorgde derdeklasser Hollandscheveld voor een daverende verrassing door eerste te worden en zesvoudig winnaar HODO achter zich te laten. HODO liet zich in het laatste duel door MSC verrassen.

In De Klabbe in Emmer- Compascuum vochten de tweedeklassers Sellingen en HOVC om de eerste plaats, die door Sellingen op doelsaldo nipt werd gewonnen.

In poule T in een bomvolle hal in Ommen was de spanning enorm. De winnaar van 2018, Elim, leek na twee zeges simpel op de poulewinst af te gaan, maar verloor verrassend van vijfdeklasser Zuidwolde zaterdag. Elim worstelde zich langs Zuidwolde zondag, waarna Rouveen tegen Zuidwolde zondag bij winst met drie treffers verschil eerste kon worden, maar de ploeg bleef steken bij 3-2 en werd tweede.

Jim Veltmaat van Hoogeveen werd de topscorer van de voorronde met negen treffers. Ploeggenoot Noah Schuurman volgde met acht doelpunten. Joël Zweerink van DZOH, Patrick Steenbergen van VAKO, Jos Smidt van Titan, Marius de Vries van Oldeholtpade en Eron Alberts van Nieuw Buinen troffen elk zeven maal doel.

Vrijdag 30 december vanaf 18.00 uur gaat het zaalvoetbalspektakel verder met de kwartfinales in tien hallen. Dat zijn Angelslo Emmen, Dedemsvaart, Hoogeveen, Dalen, Zwartemeer, Hardenberg, Esdal Emmen, Nieuw Weerdinge, Ommen en Westerbork. De nummers een en twee en de vijf beste nummers drie plaatsen zich voor de halve finale op maandag 2 januari. Na de halve finale gaan alleen de winnaars van de vijf poules naar de finale. In de tussenronde op woensdag 4 januari 2023 schaart alleen de winnaar zich als laatste bij de andere vijf finalisten. De grote finale vindt plaats op zaterdag 7 januari in sporthal Angelslo in Emmen. 

Entree 2023/2024

Normaal

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 5

Finale

T/m 14 jaar
€ 4
Volwassenen
€ 8

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Klooster 75
7741 NC Coevorden

EMail

info@protosweering.nl