• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 47 - 2023/2024

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

PWZ nadert met rasse schreden

Als de r weer in de maand is, wordt de blik al weer gericht op het immens populaire Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi, dat georganiseerd wordt door Protos uit Steenwijksmoer. Op zaterdag 23 december gaat vanaf 18.00 uur de 47 ste editie weer uitbundig van start. Nu de winterstop voor de veldvoetballers met rassen schreden nadert, kijkt iedereen al weer met spanning uit naar de start van het zaalvoetbaltoernooi dat tegelijkertijd in twintig hallen wordt afgewerkt.

Onlangs is de poule-indeling voor de voorrondes op 23 december bekend gemaakt en wordt de spanning al langzamerhand voelbaar. Qua mutaties is er niet zo veel veranderd in vergelijking met de vorige editie. Drie clubs hebben zich afgemeld en uiteraard komen daar drie clubs voor in de plaats. VV Emmen speelde afgelopen seizoen in de eerste klasse, maar besloot dit seizoen geen prestatievoetbal meer te gaan spelen. Enkele spelers proberen een elftal voor de 5de klasse op de been te brengen, maar hebben dus nu geen team om deel te nemen aan het Protos-Weering Zaalvoetbaltoernooi. Ook vijfdeklasser SVV '56 uit Sibculo en zaterdag vierdeklasser Olympia '28 uit Hasselt zijn de 47 ste editie niet van de partij. De vervangers zijn derdeklasser vv Gieten, zaterdag vijfdeklasser MVV Alcides uit Meppel en zaterdag vijfdeklasser BSVV uit Bovensmilde.

Titelverdediger

De sporthallen blijven hetzelfde echter heeft sporthal Slagharen een extra ronde erbij gekregen en gaat bij sporthal Westerbork er een ronde af ten opzichte van vorig jaar. SVBO is de titelverdediger, dat zich door middel van de tussenronde nog op het laatste moment plaatste voor de grote finale. SVBO speelde in de finale met 3-3 gelijk tegen Hoogeveen, maar nam uiteindelijk de strafschoppen het best. SVBO, dat zevende staat in 1J, komt in de voorronde uit in De Esdalhal in Emmen en treft tweedeklasser Drenthina, derdeklasser Weerdinge, derdeklasser EHS ’85 en vijfdeklasser SVBC. De nummer twee van de vorige editie, derdedivisionist Hoogeveen speelt in Westerbork en ontmoet eersteklasser VKW, tweedeklasser Gomos, vierdeklasser VAKO en derdeklasser Veendam 1894. Nummer drie Noordscheschut is inmiddels tweedeklasser en treft in Het Activum in Hoogeveen tweedeklasser Zuidwolde zondag, tweedeklasser Oldeholtpade, derdeklasser Vitesse ’63 en vierdeklasser Mariënberg, dat aan kop gaat in 4C Oost en succesvolle periodes in het PWZ-toernooi heeft gekend.


Vijf dagen zaalvoetbalfeest


Na de voorrondes gaan de nummers 1 en 2 en de tien beste nummers drie naar de kwartfinale op woensdag 27 december. Tijdens de kwartfinale spelen vijftig clubs in tien hallen voor 25 plekken in de halve finale. De nummers 1 en 2 en de vijf beste nummers 3 plaatsen zich voor de halve finale op zaterdag 30 december. Dan vindt de welbekende opruiming plaats, want alleen de poulewinnaars in de vijf hallen veroveren een plaats in de grote finale. De ploegen, die als tweede eindigen in de halve finale krijgen nog een herkansing om alsnog present te zijn op zaterdag 6 januari 2024 tijdens de grote finaledag in sporthal Angelslo in Emmen. De vijf nummers twee spelen op woensdag 3 januari 2024 in de tussenronde, waarbij alleen de winnaar zich als zesde en laatste aansluit bij de dan al bekende vijf finalisten. Het zestal gaat dan uitmaken wie de opvolger van titelhouder SVBO wordt of dat SVBO haar titel prolongeert. De spanning is er al weer bij de spelers en de supporters, die al met smart uitkijken naar de 47 ste editie van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi.

 

Entree 2023/2024

Normaal

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 5

Finale

T/m 14 jaar
€ 4
Volwassenen
€ 8

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Klooster 75
7741 NC Coevorden

EMail

info@protosweering.nl