• Editie 47 - 2023/2024

• 100 Verenigingen

• 20 Sporthallen

Noordscheschut is zesde finalist

Noordscheschut heeft zich als zesde en laatste gevoegd bij HHC, HZVV, Rolder Boys, SVBO en sc Erica voor de grote finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Noordscheschut bereikte met tien punten via de tussenronde de finale door als eerste te eindigen voor titelverdediger MSC en vijfvoudig winnaar Hoogeveen, die elk zeven punten behaalden.

De strijd om de laatste plek in de finale was een spannende strijd tussen MSC en Noordscheschut. In de laatste wedstrijd tussen MSC en Hoogeveen moest MSC met vijf doelpunten verschil winnen, maar dat bleek te veel.

Noordscheschut bereikte al eens eerder de grote finale, maar won het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi nog nooit. Noordscheschut begon verrassend aan de tussenronde door een ruime 6-2 overwinning op een van de favorieten Hoogeveen zondag.

MSC won ook van Beilen, maar met minder grote cijfers: 2-0. Het onderlinge treffen tussen Noordscheschut en MSC eindigde in een 1-1 gelijkspel. Noordscheschut won vervolgens met 3-0 van Beilen en MSC versloeg Dalen met 4-1. Doordat Noordscheschut in de slotfase tegen Dalen een 1-2 achterstand goed maakte en met 4-2 won kon de winst de ploeg eigenlijk niet meer ontgaan.

MSC moest met vijf doelpunten verschil van het tegenvallende Hoogeveen winnen. Het leek goed op weg na een 2-0 voorsprong, maar verloor verrassend met 3-4 van Hoogeveen zondag, dat maar een keer verloor dit toernooi en dat was tegen finalist Noordscheschut. Justin Benjamins van MSC werd de topscorer van de tussenronde met zeven treffers. Danny Kiekebelt en Melvin Mol (beide Noordscheschut) maakten er 6. Marco Hartman van Hoogeveen volgde met vijf doelpunten.

Zaterdag 9 januari begint de finale in sporthal Angelslo in Emmen om 11.00 uur met de loting van de twee poules van drie ploegen. Vanaf 14.30 uur vinden de kruisfinales plaats en de grote finale begint om 17.00 uur. De 39ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi krijgt in ieder geval een andere winnaar, want titelverdediger MSC werd in de tussenronde uitgeschakeld.

Klik hier voor alle uitslagen, stand en scoreverloop.