• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 44 - 2020/2021

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Titelhouder Erica met de hakken over de sloot naar halve finale

Steenwijksmoer – De kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi verliep uitstekend en heeft de nodige verrassingen opgeleverd. Titelverdediger sc Erica bevond zich op de rand van uitschakeling na twee nederlagen, maar ging als een van de vijf beste nummers drie op het nippertje verder. De andere kanshebbers voor de titel maakten geen fout en werden eerste of tweede in hun poule. Verrassend waren de eerste plaatsen voor de derdeklassers CSVC en Dedemsvaart. De vijf beste nummers drie, die de halve finale bereikten waren Emmen, EMMS, sc Erica, HOC en Gramsbergen.

Het was opvallend dat Emmen met maar liefst negen punten derde werd en als beste derde in het toernooi bleef. Debutant HOC speelt tot nu toe een uitstekend toernooi en werd in de voorronde eerste en bleef in de kwartfinale ongeslagen, maar speelde wel drie keer gelijk. Vierdeklasser EMMS verrichtte ook weer knap werk en werd na de eerste plaats in de voorronde derde en mag tevreden zijn over de prestatie tot nu toe. Verrassend was ook dat het toernooi afscheid moest nemen van zesvoudig winnaar Hodo dat in poule I als vierde eindigde met vier punten. Ook de uitschakeling van eersteklasser VKW en tweedeklasser Raptim kwam onverwacht. Beide ploegen behaalden geen enkel punt.

De organisatie kijkt tevreden terug op de kwartfinale. De tien hallen waren goed gevuld en in sommige hallen was het in de slotfase bloedstollend en vielen de beslissingen meestal in de laatste wedstrijden. Het feit dat de tien hallen bomvol waren en een sfeervolle ambiance opleverden, geeft maar weer aan dat na veertig jaar het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi nog steeds ongekend populair is. De grootste uitslag kwam van Hoogeveen zondag dat NWVV met 10-0 versloeg. Dat was de derde keer dat Hoogeveen tien keer scoorde in een duel, want tijdens de voorronde slaagde de ploeg daar ook al twee keer in. Het was de enige keer dat de dubbele cijfers werden gehaald. HZVV en sc Erica waren daar dichtbij, maar scoorden beiden tijdens een duel negen keer. HZVV won met 9-0 van Daarlerveen en sc Erica versloeg Zwartemeerse Boys met dezelfde cijfers.

Topscorers van de kwartfinale werden Danny Kiekebelt van Noordscheschut en Patrick Eberhard van SVBO (zon) met elk zes treffers. Daarna volgden maar liefst elf spelers met vijf doelpunten.

In Poule A in sporthal Angelslo diende De Weide zich als een van de kanshebbers voor de titel aan door als eerste te eindigen voor een sterk CEC en titelhouder sc Erica. Erica begon zwak met twee verliespartijen, maar herstelde zich net op tijd om uitschakeling te kunnen voorkomen en ging als derde verder.

In poule B manifesteerde de derdeklasser Dedemsvaart zich opnieuw sterk en werd net als in de voorronde eerste en liet hoofdklasser Staphorst achter zich. De debutant verloor van Klazienaveen en kwam tegen Dedemsvaart niet verder dan een gelijkspel. In haar laatste wedstrijd tegen Lutten werd pas de tweede plaats veilig gesteld, want Staphorst had een zege nodig en die kwam er ook.

In poule C was Noordscheschut opnieuw heer en meester en ontpopt zich ook als een van de kanshebbers voor de titel.

In poule D vochten MSC en Dalen de strijd om de eerste plaats uit, die door de zondag hoofdklasser werd gewonnen, waardoor Dalen in de halve finale niet in de eigen sporthal speelt.

In poule E deelde Hoogeveen zondag weer de lakens uit en moest alleen tegen SVBO een gelijkspel toestaan.

In poule F kende HZVV veel moeite met vierdeklasser HOC en derdeklasser Bergentheim. HOC bleef ongeslagen en kwam in haar laatste duel niet langs OZC en was dichtbij een tweede plek, maar ging als derde toch door. Het meest spectaculaire duel was HOC-Bergentheim, waarbij HOC na een 1-5 achterstand terugkwam tot 6-5, maar toch de 6-6 moest toestaan. HZVV-Bergentheim ging om de eerste plaats, die HZVV won in een hectische slotfase.

In poule G was het ongemeen spannend en drie ploegen eindigden met negen punten, waardoor het doelsaldo besliste in het voordeel van Germanicus en Achilles 1894.

In poule H maakte Nieuw Buinen opnieuw indruk en deze keer zonder puntverlies.

In poule I werd CSVC verrassend eerste met Hardenberg ’85 op een knappe tweede plaats. Hodo moest het toernooi verlaten na slechts een zege.

In poule J ging het tussen de tweedeklassers Beilen en Rolder Boys. Door de 1-0 zege van Beilen op Rolder Boys in de laatste wedstrijd werd Beilen eerste en Rolder Boys tweede.

Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gaat zaterdag 7 januari verder met de halve finale, die in vijf hallen vanaf 18.00 uur wordt afgewerkt. Dit zijn: Angelslo Emmen, Dedemsvaart, Dalen, Hoogeveen en Zwartemeer. Dan plaatsen de vijf nummers een zich rechtstreeks voor de grote finale op 14 januari 2017 in sporthal Angelslo in Emmen. De nummers twee krijgen in de tussenronde nog een herkansing. De tussenronde vindt plaats op woensdag 11 januari in sporthal Angelslo vanaf 18.00 uur. De winnaar plaatst zich als zesde en laatste voor de finale op 14 januari 2017.

Wedstrijddagen

  • 27-12-2021 18:00 - Voorronde
  • 30-12-2021 18:00 - Kwartfinale
  • 03-01-2022 18:00 - Halve finale
  • 05-01-2022 18:00 - Tussenronde
  • 08-01-2022 11:00 - Finale

Entree 2019/2020

Normaal

T/m 14 jaar
€ 2
Volwassenen
€ 4

Finale

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 6

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Anne Franklaan 28
7741 RV  Coevorden

EMail

info@protosweering.nl